Първата ракета на Русия - Даниил Медведев, победи със 7:6 (3), 6:3 най-добрият гръцки тенисист Стефанос Циципас за час и 47 минути игра на 1/8-финаллите на турнира от сериите Мастърс в Шанхай.

Първият сет премина без пробиви, а в тайбрека Медведев дръпна с 5:2 точки и това се оказа решаващо. Във втората част руснакът навакса ранно изоставане от 0:2, като стигна до крайната победа над десетия поставен, след като спечели шест от последните седем гейма в мача.

Медведев пласира десет аса за успеха, а на ¼-финалите ще се изправи срещу световния №1 Яник Синер от Италия.

В друга среща от 1/8-финалите в днешния ден Карлос Алкарас си отмъсти на французина Гаел Монфис за загубата на Мастърса в Синсинати и спечели с 2:0 сета - 6:4, 7:5 за 1 час и 27 минути.

Снимки: Gulliver/GettyImages
64 снимки

И в двата сета един пробив бе достатъчен за испанеца, който не загуби подаването си в хода на срещата. В първата част решителния момент дойде в деветия гейм, а във втората – в 11-ия. По този начин ипанецът постигна 12-и последователен успех. 

На ¼-финалите Алкарас, който си върна втората позиция в световната ранглиста, ще срещне победителя от сблъсъка между американеца Томи Пол и Томаш Махач от Чехия. Миналата седмица Карлито триумфира в Пекин след маратонски финал със световния номер 1 Яник Синер и двамата могат да се изправят един срещу друг на 1/2-финалите.