Спортният директор на наближаващия голям тенис турнир в София Garanti Koza Sofia Open Пол Макнами разкри думи на Григор Димитров, че се радва, че пристига и ще се срещне с българските фенове.

Тенис легендата Пол Макнами бе специален гост в „Ники Кънчев Шоу“ по Дарик радио.

„Зарадвах се много на снега. Пратих доста снимки на моите приятели в Австралия. До преди няколко дни бях там, гледах Григор на живо, но трябваше да пътувам за София. Турнирът тук ще стопли сърцата на много фенове.Първата година беше много професионално, а тази година е истинско събитие. Искаме той да се превърне в най-голямото спортно събитие в София и хората да са горди с него“, коментира Пол Макнами и продължи:

„София има своята голяма тенис четворка. Нормално е да има повече хора, когато играе Григор. Това е нормално. Той е българин. Видях се в Австралия с Григор. Беше с треньора си и поговорихме. Мисля, че е в отличен момент от живота и кариерата си. Григор изглежда много добре, чувства се много добре. Много позитивен е. Сподели, че се радва, че ще играе в България и ще се срещне с феновете.“

Тенис легендата Пол Макнами: Моментът на Григор идва

„Разбира се, че има още билети. Залата е много голяма. Първите мачове на голямата четворка ще са в сряда и четвъртък, а точната програма ще е ясна другата събота. Хората, които ще участват са невероятни. Ще има и други българи, но още не сме ги обявили. Четирима от Топ 15 ще са в София. Обикновено програмата на играчите се прави между Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ. Никога не говоря за пари с играчите. Така е в професионалния спорт. Това е работа на мендижърите“, каза още Пол Макнами и добави:

„Не, Григор няма да играе на двойки. Много е близо до Топ 10 и затова е концентриран върху представянето си на сингъл. Ако победи утре ще влезе в Топ 10, но ако не се случи в Австралия, ще е важно да се представи добре в София. Има критичен момент за всеки играч, когато загуби един сет и тогава си проличава какъв играч е. Например на мача между Григор и Гаске, Григор обърна тактиката и успя да вземе мача.“

„Да, мисля, че тенисът е жесток спорт. Бих го сравнил с бокса. Всяка седмица ти губиш и не можеш да го споделиш с никой. Сам си в загубите. Много рано се научих, че не трябва да се прави сценарий преди да се случи“, категоричен бе тенис легендата Пол Макнами.

Напомняме, че белгиецът Давид Гофен е един от топ играчите, които идват за второто издание на Garanti Koza Sofia Open. Освен него в България ще играят още - Доминик Тийм, Роберто Баутиста Агут и сърбинът Виктор Троицки. 

Жребият ще се тегли на 4-ти февруари в събота в 15 часа. Наградният фонд на турнира е около почти половин милион евро.

Победителят ще добави към актива си и 250 точки. 


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !