Срещата от четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис между Анди Мъри (Великобритания) и Виктор Тройцки (Сърбия) беше прекратен късно снощи заради тъмнина.

Поставеният под номер 4 Мъри успя да се върне в мача, след като изоставаше с два сета и мачът ще започне днес следобeд при резултат 4:6, 4:6, 6:3, 6:2.

15-ият в схемата Тройцки стартира ударно и взе първите пет гейма в двубоя. Мъри, който страда от травма на десния глезен, успя да върне два пробива и да намали до 4:5, но за повече нямаше сили.

Във втората част британецът дръпна с 4:2, но загуби четири поредни гейма, а с това и сета. 25-годишният Тройцки, който търси първо класиране на четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, поведе с пробив и 2:1 гейма в третата част, но допусна обрат. Мъри изравни още за 2:2, а след това проби за 5:3 и затвори сета при собствен сервис.

В четвъртата част Тройцки отново водеше с 2:1, но загуби следващите пет гейма и така британецът стигна до изравняване на резултата.

Мъри се стреми към втори четвъртфинал в кариерата си на Ролан Гарос след 2009 година. Следващият съперник на победителя от този мач ще бъде Хуан Игнасио Чела от Аржентина.