Няколко изненадващи резултата предложи турнира от сериите Мастърс в Торонто тази нощ, след като Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и Александър Зверев отпаднаха във втория кръг на надпреварата. Французинът Гаел Монфис, който е измъчван от контузии тази година и имаше едва девет мача в Тура преди началото на турнира, се представих страхотно срещу четвъртия поставен Циципас и го победи с 6-4, 6-3.

36-годишният Монфис показа най-доброто от себе си срещу Циципас, който в края на миналата седмица триумфира в Лос Кабос за 10-та си титла, за да запише своята победа номер 350 на твърди кортове. "Знаех, че Стеф е изпълнен с увереност и ще играе агресивно. Опитах се да върна много топки, да удрям тежко топката и да не го оставям да диктува нещата твърде много. Мисля, че се справих", коментира Монфис след успеха, след който той изравни баланса си с Циципас на 2-2.

На осминафиналите Монфис ще срещне американеца Александър Вукич, който победи друг представител на САЩ - Себастиан Корда, в три сета.

Испанецът Алехандро Давидович Фокина даде само три гейма на 13-ия поставен Александър Зверев и го победи с 6-1, 6-2, за да си уреди среща с номер 3 в схемата Каспер Рууд в следващия кръг. Загуба записа и шестият поставен Андрей Рубльов, който отстъпи на Макензи Макдоналд (САЩ) с 4-6, 3-6.

Световният номер 1 Карлос Алкарас спечели оспорван двубой с Бен Шелтън с 6-3, 7-6(3) и ще играе с Хуберт Хуркач от Полша в следващия кръг. Вторият поставен Даниил Медведев също е на осминафинал след победа над италианеца Матео Арналди в два сета.