Франсис Тиафо е считан за един от най-големите таланти на американския тенис. Само на 22, Тиафо за първи път намери своето място в топ 30 на света през 2019 година.

Макар че сега младият американец е номер 81 в ранглистата на ATP, специалистите продължават да му вещаят доста добро бъдеще. Джон Иснър вече е към края на кариерата си, а американските фенове на тениса много разчитат на имена като Райли Опелка и Франсис Тиафо да заместят достойно „big John“.

В доста любопитно интервю бившият номер 29 разказа за своя път в тениса, и призна, че се чувства щастлив от избора, който е направил още като дете.

„Започнах да играя тенис много рано, още, когато ходих на училище. Първо с приятелите ми играехме само за забавление, но бавно бавно тенисът наистина ме завладя. Този спорт започна да ме вълнува все повече и аз истински се запалих. Обичам да казвам, че тенисът ме избра, защото всичко започна като на шега", започна младежът. 

"Първоначално просто играеш, забавляваш се с приятелите си, но ето, че това стана моя професия.  Мисля, че не можеш да постигнеш нищо, ако не се трудиш. Трябва да мечтаеш смело и да си готов на всякакви жертви заради спорта. Спортът те поглъща напълно, започваш да тренираш всеки ден, поставяш си цели и упорито ги следваш, това е пътят според мен.  Старая се да се уча и да се развивам постоянно. Много обичам и да гледам тенис, не само да бъда на корта, много съм щастлив, че тенисът е толкова важна част от живота ми“, заяви Тиафо.