Вчера Лоренцо Музети записа своята осма победа на ниво ATP. Италианецът започна по най-добрия начин участието си на надпреварата в Барселона, след като се справи с опитния ветеран Фелисиано Лопес само за 69 минути.

Младият талант спечели двубоя с 6 4, 6 3, и се класира за втория кръг на турнира от категория  ATP 500. След мача, 19-годишната бъдеща надежда на световния тенис разкри малко повече за своите идоли в любимия спорт. Изказването на Музети бе интересно, тъй като той призна, че като малък се е възхищавал на Надал, но с течение на времето  се е насочил  към Роджър Федерер, и в момента швейцарецът е неговият идол и модел за подражание.

„Преди харесвах много Надал и наистина му се възхищавах. Той прави всичко с такава лекота и този човек е голям шампион.   Сигурен съм, че цяла Испания се гордее с Рафа, но с течение на годините аз промених своите предпочитания. Започнах доста повече да следя играта на Федерер и всичко, което той прави. Впечатли ме поведението му на и извън корта и разбрах, че съм направил правилния избор.

Уважавам Рафа, но Роджър е моят голям идол в спорта. Дори успях да тренирам с него в Австралия, нещо, което ще запомня завинаги, защото да си до  такава легенда в нашия спорт е невероятно.  Сигурно съм един от малкото, които първо подкрепят Надал, а после решават, че Федерер е техният идол, но така се стече животът ми.  Надявам се, че тепърва ще се срещнем с Роджър и на официален мач, не само на тренировка“, каза Музети.