Поставеният под номер 4 Милош Раонич победи с 6:3, 6:4 срещу шестия в схемата Гаел Монфис в среща от група "Иван Лендъл" на финалния турнира на АТП в Лондон с награден фонд 7.5 милиона долара.

Това е първи успех за представителя на Канада в турнира. През 2014 година Раонич записа две поражения, а сега постигна 12 аса, като последната от директните точки от сервис се превърна в решителен мачбол.

Раонич и Монфис бяха с физически проблеми преди началото на срещата помежду си, но не го показаха с изявите си на корта. Французинът имаше проблем с ребрата, докато канадецът страдаше от мускулно разтежение, което му попречи да играе на полуфиналите на турнира в Париж преди повече от една седмица.

Канадският тенисист постигна по един пробив във всеки сет срещу Монфис и заслужено се поздрави с краен успех след 85 минути на корта. Това е втора победа за Раонич в общо петте му двубоя срещу френския тенисист.

Във вторник Милош Раонич ще играе срещу Новак Джокович, докато Монфис, който участва за първи път в кариерата си във финалния турнир на АТП, ще се изправи срещу Доминик Тийм. /БТА