Канадският тенисист Милош Раонич сподели своите амбиции за 2020 година. Бившият номер 3 в света направи силно впечатление на Откритото първенство на Австралия, където се представи на много добро ниво и достигна до четвъртфиналите. Там Раонич бе спрян от световния номер 1 - Новак Джокович, но 29-годишният състезател остава оптимист за бъдещето.

„През последните 3 години бях измъчван от контузии и за мен беше много трудно. Наистина страдах, но сега стартирах годината по чудесен начин. Амбициран съм да се докажа отново и знам, че мога да играя дори още по-добре от преди. Чувствам се добре и за първи път от много години насам, мога да кажа, че съм добре подготвен. Представянето ми в Австралия ми даде още повече увереност и вяра във възможностите ми. Искам да играя силно и най-важното за мен е да бъда здрав“, завърши Раонич.

За канадеца тепърва предстоят поредица от турнири. Той е заявил участие на турнира New York Open през тази седмица, след което планува да играе в Delray Beach и Акапулко.

 

Автор: Делян Калинков