Макар и тенис годината вече да стартира с два турнира от сериите ATP 250, то за най-големите звезди сезонът ще започне в Австралия. Мнозина се подготвят за старта на  ATP Cup, където ще участват едни от най-добрите тенисисти, включително световните номер 1 и 2 Новак Джокович и Рафаел Надал. Подобно на своите колеги бившият световен номер 3 Милош Раонич също е в трескава подготовка, за да представя Канада на това голямо събитие.

Канадците ще разчитат най-вече на опитния Раонич и младата надежда Денис Шаповалов. Сега, 30-годишният мощно сервиращ тенисист разказа малко повече за времето на карантина в Австралия и как той се справя с това предизвикателство.

„Приемам нещата спокойно и се старая да остана позитивен. Няма смисъл от излишни нерви, защото това не помага на никого. Условията са такива и ние трябва да ги приемем. За всички е трудно, така че не бива да се оплакваме, а да се готвим за това, което ни очаква. Тренирам колкото мога и мисля, че свърших добра работа. Чувствам се готов, а във времето на карантина, отделям доста време за четене. Книгите определено ми помагат да остана концентриран и да занимавам ума си с интересни неща.  Опитвам се постоянно да бъда зает и да не мисля за ситуацията, в която се намираме. Когато карантинният период приключи, всички ще се наслаждаваме на страхотен тенис“, завърши Раонич