Даниил Медведев се класира за осминафиналите на тенис турнира в Дубай, след като отстрани Александър Шевченко в два сета – в отделните части 6-3, 7-5, за близо час и половина игра.

Шампионът от миналата година и поставен под номер 1 в основната схема имаше точка за пробив още в третия гейм, но казахстанският му опонент я отрази. Нищо не можеше обаче да попречи на Медведев да пробие за 3-2. Руснакът направи и втори пробив, когато се отпусна и Шевченко върна единия брейк, но нямаше сили за повече и отстъпи с 3-6. 47-ият в света казахстанец удари първи във втората част, като сервираше за изравняване на сетовете при 5-4 в своя полза. Шевченко се пропука и след три безответни гейма на сметката си, Медведев намери място в следващата фаза.

Руснакът не изигра един от най-добрите си мачове, въпреки че се поздрави с крайната победа. Той направи два аса и пет двойни грешки, като завърши и с отрицателен баланс при уинърите и непредизвиканите грешки – 10 срещу 13. Шевченко реализира 21 печеливши удара срещу 18 непредизвикани.

В спор за място на четвъртфиналите Медведев ще играе с победителя от двубоя между участващия с „уайлд кард“ индиец Сумит Нагал и Лоренцо Сонего от Италия.