Даниил Медведев коментира представянето на своя съперник в тениса Карлос Алкарас, който по-рано през този сезон победи Новак Джокович на финала на "Уимбълдън". Испанецът ще се изправи срещу руснака в сряда в мач груповата фаза във финалния турнир на АТП за годината.

В края на лятото Медведев отстрани Алкарас на полуфиналите на Откритото първенство на САЩ, като по-късно това създаде проблеми за 20-годишния испански тенисист.

"Тенисът е много, много коварен спорт. В този момент, не знам по каква причина, Карлос е малко бавен. Няма същата увереност, както през останалата част от тази година. Това може да се случи на абсолютно всеки, дори на Новак Джокович, когато беше по-млад. Въпросът е как най-бързо да се възстанови. Ще стане сега, на този турнир, но може и през следващия сезон. Лятото беше малко трудно за Карлос, защото трябваше да се справя с много големите очаквания към него. Амбицията му беше да остане на първа позиция, но сега няма нищо притеснително за него. Карлитос е наистина страхотен", коментира Медведев, цитиран от световните агенции.

Медведев има една победа, докато Алкарас започна с поражение последния за годината турнир на АТП, който събира най-силните тенисисти през сезона.