Шампионът от Откритото първенство на САЩ по тенис Даниил Медведев продължава с успешните си мачове и заявка, че може да се пребори за номер 1 в света. Той се наложи със 7:5, 6:4 над Иля Ивашка (Беларус) и се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж.

Номер 2 в схемата на турнира, Медведев пропиля три сет-пойнта в първия сет при 5:1 и трябваше да изтърпи Ивашка да изравни до 5:5. Но след това беларусинът пропусна подаването си, след като направи двойна грешка и три непредизвикани преди това, след което Медведев спечели сета с бекхенд-воле.

Във втория сет той тръгна с пробив за 2:1. Нещата вървяха добре за него до самия край, когато сервираше за мача и пропиля два мач-пойнта преди Ивашка да му даде победата изпращайки топката в аут.

Американците Себастиан Корда и Маркос Джирон последваха примера на Тайлър Фриц, който елиминира Андрей Рубльов (номер 5 в решетката), и също продължават към третия кръг. Корда се наложи над шампиона от турнира в Санкт Петербург (Русия) миналата седмица Марин Чилич с 6:2, 6:4, а квалификантът Джирон отстрани 11-ия в схемата Диего Шварцман (Аржентина) със 7:6 (2), 7:6 (4).

Напред продължава и Хуберт Хуркач, който се справи с американския квалификант Томи Пол със 7:5, 7:6 (4), както и Камерън Нори след 6:3, 6:4 над финалиста от Торонто Райли Опелка. Хуркач в момента изпреварва Яник Синер за последното място във финалния турнир на АТР за годината.