Руският тенисист Даниил Медведев отново отнесе наказание по време на мач. В двубоя от третия кръг в Шанхай срещу Матео Арналди той загуби подаването си при резултат 5:7, 1:0 (води с пробив).

След това руснакът потърка топката в шортите си отзад, на седалищните си части, и получи предупреждение за неспортсменско поведение. След това обясни нещо на рефера, прикривайки устата си с ръка.

Съдията му отговори: „Спокойно, спокойно, спокойно“, като веднъж се обърна към него с „Андрей” и му направи второ предупреждение за неспортсменско поведение, за което Медведев беше санкциониран с точка.

Даниил Медведев отговори на това решение в типичния си стил: „Отлично решение, реф. Седите ли си удобно? Ако искате да успокоите ситуацията, напуснете корта. Да, предупреди ме. Много си умен. Повикайте супервайзера."

Реферът се обърна към Медведев: „Даниил, това е несправедливо. Какво сбърках? Кажи ми". Медведев отказа да отговори, след което супервайзерът пристигна на корта.

Съдията обясни предупреждението си с това, че Медведев му е говорил, закривайки устата си: „Това е липса на уважение, неспортсменско поведение“.

Руският тенисист спечели срещата с 2:1 сета, след като се наложи над италианеца Матео Арналди с 5:7, 6:4, 6:4.