Поставеният под номер 1 Даниил Медведев отпадна още в първия кръг на турнира по тенис в зала от сериите ATP 500 в нидерландския град Ротердам с награден фонд от 980 хиляди долара.

Медведев, за когото това бе първи мач след загубения от Новак Джокович финал на Откритото първенство на Австралия през миналия месец, отстъпи пред друг сърбин - Душан Лайович, с 6:7(4), 4:6 за час и 36 минути игра.

Руснакът наниза 12 аса в мача срещу нито един за Лайович, но направи страшно много грешки, в това число и 8 двойни при изпълнението на сервис.

В първия сет Медведев първи направи пробив за 3:2, но още в следващия гейм Лайович го върна. В тайберка сърбинът поведе с 5:1 точки и след смяната на полетата не позволи на съперника си да се доближи. Във втория сет Лайович реализира единствения пробив в деветия гейм, а в десетия затвори мача на нула точки на свой сервис. В следващия кръг сърбинът ще срещне хърватина Борна Чорич.

Безславно отпадане направи и №3 в схемата германец Александър Зверев. Той загуби с 5:7, 3:6 от Александър Бублик от Казахстан за едва 79 минути игра.

Бублик, който е 43-ти в ранглистата на АТР, даде само пет точки на съперника си при вкаран първи сервис, което много му помогна да направи обрат и в двата сета. Зверев започна мача с брейк в първия гейм, а такъв имаше и в началото на втория за 2:1, но и в двата случая Бублик правеше обрат в края, печелейки 5 от 6 и 5 последователни гейма съответно. Следващият съперник на Бублик в турнира ще бъде американецът Томи Пол.

Белгиецът Давид Гофен пък продължи напред в турнира. Поставеният под №6, който преди дни вдигна титлата в Монпелие, победи с 6:4, 6:0 германеца Ян-Ленард Щруф и във втория кръг ще срещне френския ветеран Жереми Шарди.