Първата ракета на Великобритания Камерън Нори достигна до 1/2-финалите на демонстративния турнир Дирия Къп след двусетова победа над Стефанос Циципас с 6-4, 6-4. Нори последва успеха си над Ник Кирьос на старта със същия резултат.

След като проби сервиса на Циципас в началото на откриващия сет, Нори пое контрола върху мача и поведе в частите, реализирайки четвъртия си сетбол. Втората част се разви по идентичен начин, като британецът направи ранен брейк. Въпреки това, той бе принуден да спаси точка за пробив в следващия гейм, като го стори и до края не погледна назад за победата за 70 минути.

Нори ще играе с Тейлър Фриц в последните четири, след като американецът преодоля Хуберт Хуркач със 7-6 (3), 7-5.

Действащият шампион Даниил Медведев не срещна трудности срещу завърналия се на корта Александър Зверев, надигравайки германеца за по-малко от час и половина игра. Руснакът не даде гейм на Зверев в първия сет, но трябваше да поработи сериозно за успеха във втория, след като изостана с брейк. Впоследствие обаче той го върна и така спечели след 6-4. Медведев получи проблем в началото на срещата, който поясни след края на мача.

„Тичах за късата топка и се плъзнах непреднамерено. Коляното ми удари прасеца, но с всичка сила. Беше наистина болезнено“.

Въпреки това, той се справи с болката и ще играе на полуфиналите със Стан Вавринка, който обърна Андрей Рубльов – 6-7 (3), 6-2, 10-6.

Двата 1/2-финала ще се проведат днес, както и мачовете от последните четири при двойките. Финалите на сингъл и двойки са насрочени за събота.