Даниил Мадведев заяви след титлата си в Маями, която е негова 19-а и 18-а на твърди кортове.

"Ако зависеше от мен, щеше да има само твърди кортове. Разбирам обаче, че това не е редно. НО обичам твърдите кортове, обичам да играя на тях", пошегува се след победата си над Яник Синер на финала Медведев.

"На твърди кортове се чувствам най-добре. Знам, че мога да играя добре и на трева и на червени кортове, но тук съм най-уверен", каза Медведев, който от днес заема четвърто място в световната ранглиста на АТП.

Руснакът спечели за първи път турнира в Маями, а това бе негова четвърта титла за последните два месеца след тези в Ротердам, Дубай и Доха. Преди две седмици той загуби финала в Индън Уелс от испанеца Карлос Алкарас.

"Не мисля, че съм имал по-силен старт на сезона. Обикновено най-добре се представям на Откритото първенство на Австралия, но тази година не бях добър там. Доволен съм, че обърнах тенденцията", каза още руският спортист.

"Знам, че мога да играя добре и на клей. Спечелих срещу Новак (б. а. - Джокович ) и Стефанос (б. а. - Циципас) в един турнир", припомни той за участието си на Мастърса в Монте Карло през 2019 година.

 

БТА / Автор: Христо Бонински