Поставеният под номер 2 в схемата италианец Матео Беретини спечели титлата на турнира по тенис АТП 250 на червени кортове в сръбската столица Белград с награден фонд 650 хиляди евро.

На финала Беретини победи руснака Аслан Карацев с 6:1, 3:6, 7:6(0) за 2.30 часа и завоюва четвърти трофей в кариерата си. Карацев явно беше изморен след победата си срещу Новак Джокович снощи за 3:25 часа.

Беретини наниза 10 аса и направи три пробива в мача.

Италианецът взе първия сет за по-малко от 30 минути. Във втората част той загуби подаването си във втория гейм и Карацев изравни резултата.

В третия сет двамата си размениха по един пробив, а в тайбрека Беретини бе загуби нито една точка - 7:0. За италианеца това беше първи финал на турнир на АТП след Щутгарт 2019 година.

"Тази титла е за моето семейство. Това е първият път, когато те всъщност са тук, за да ме видят да печеля трофея, въпреки че е четвърти за мен. Така че това е специално. Преминахме дълъг път от дете те ме водеха навсякъде, така че мисля, че заслужават да видят тенис на такова ниво. Наистина ги обичам", каза Беретини.