Мастърсът в Индиън Уелс завърши с триумф на Доминик Тийм, но само след броени дни започва следващият голям турнир от така наречения "слънчев дует" - този в Маями.

Той обаче ще бъде без двама от топ 5 на играчите при мъжете. Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро ще пропуснат турнира като и при двамата става въпрос за проблем с дясното коляно.

Дел Потро пропусна и Мастърсът в Индиън Уелс, който бе спечелил през 2018-а. Всъщност неговият единствен турнир през сезона бе този в Делрей Бийч, но той показа, че проблемът при аржентинеца не е отстранен. Кулата от Тандил счупи капачната си по време на Мастърса в Шанхай през октомври.

Надал пък се представи отлично в Индиън Уелс, но за пореден път не успя да завърши с игра турнир на хард. Той стигна до полуфинал с Роджър Федерер, но там не излезе на корта заради болка в коляното.

Испанецът очаква да се завърне на Мастърса в Монте Карло, първият за годината на клей, на който той е ставал шампион рекордните 11 пъти. При Дел Потро ситуацията е по-сложна като дори има информации, че той ще трябва да претърпи нова операция и да пропусне близо 6 месеца.