Звезден дует на двете най-големи имена в швейцарския тенис може да има по време на Олимпийските игри в Рио де Жанейро следващото лято. Завърналата се на корта след поредното си отказване Мартина Хингис е отправила покана към смятания за най-великия тенисист в историята Роджър Федерер за участие на смесени двойки в Бразилия. 

Двамата са играли в такъв тандем преди много години. А иначе самият Федерер призна за поканата на Хингис, но все още не може да отговори положително, колкото и да му се иска да го направи. 

Причината е, че той е обявил участие и в другите два турнира, в които има право да участва в Рио - на сингъл и на двойки. Федерер е златен медалист при мъжките дуети от миналите Олимпийски игри в Лондон. 

"Да, имам покана от Мартина и с удоволствие бих искал да я уважа. Проблемът е, че съм заявил участие на сингъл и двойки, а ако се пусна и в трите надпревари, ще трябва да изиграя 15 мача за 8 дни. Ако някой ми каже как може да се случи това, веднага приемам!"

"Но все още има време, ще помисля какви са опциите пред мен. Със сигурност ще е удоволствие да играя с Хингис, защото тя е дала много на тениса в родината ни и дори беше нещо като идол за мен, докато растях", сподели Федерер.