През последните две седмици тенис клуб Бароко беше домакин на сериите Чаленджър от Интерактив тенис.

Обичайно турнирите от тази серия се провеждат във формат събота и неделя, ала този път организатороте разделиха турнира в две последователни съботи.

Събитието започна още преди седмица, когато начинаещите трябваше да решат кой е най-добрият сред тях. Турнирът започна навреме, но времето наложи организаторите да се намесят и да изместят финалните срещи в гостоприемната зала на Заимов. Така за пореден път доказаха, че това е най-добрата организацията за любителски тенис.

Мартин милчев спечели Чалинджъра на бароко

източник: Interactive Tennis ITL

Първенец от 32-ата, запълнили схемата,  при начинаещите стана Алек Захариев победил на финала Делян Кирилов с 6:2. На следващия ден трябваше да стартира схемата и при напредналите, но неблагоприятната прогноза беше причината организаторите да отменят надпреварата за след седмица и схемата за записване отново бе отворена за събота, 20 август.

В по-високата категория за участие заявиха 26 участника, сред които и петима играчи с рейтинг 5, които определено направиха разликата в турнира и не допуснаха да бъдат изненадани в първия кръг.  В горната част на схемата още на ¼-финала противопостави двама фаворити - водачът и номер 2 във временното класиране на ИТЛ Иво Боджаков и дошлият от повече от 200 километра за турнира Атанас Крастилов.

Двамата показаха гладиаторска битка, която освен, че продължи над час, се игра и на два различни корта. По време на срещата започна да вали, което наложи двамата да продължат на закрито в Заимов. Победител стана Атанас Крастилов, но силите му не стигнаха да се противопостави над отлично представящия се перничанин Мартин Милчев, който преди ден празнува своя рожден ден и беше решил да разпусне след партито по случая.

Мартин милчев спечели Чалинджъра на бароко

източник: Interactive Tennis ITL

В долната на схемата, Константин Янов взе скалпа на поставения под навер 2 Мартин Дамянов. Коцето бе спрян на ½ от Едиз Батран - Алигатора, който твърдо е решен, въпреки проблемите в китката, да се бори за финалите през декември тази година, като преди началото на турнира той сподели, че излиза мач за мач и ще даде всичко от себе си за достойно представяне. И представянето му бе повече от достойно. Ситуацията при него и малкото игрова практика в последно време именно заради проблема в китката. Силите му стигнаха до финала и въпреки мъжката борба срещу него беше намиращия се в страхотна форма Милчев, който игра агресивно от началото до края на турнира. С победата си на финала той си направи страхотен подарък за рождения ден