Джон Макенроу заяви на пресконференция днес в Доха, че според него Рафаел Надал превъзхожда значително Роджър Федерер по физика и това е причина той да има всички основания да надмине неговите успехи.

Въпреки че Федерер има повече титли от турнири от Големия Шлем от Надал, според Макенроу испанецът превъзхожда по физика съперника си и ако продължава така, че стане "най-великия тенисист в историята".

"Двамата най-големи атлети на всички времена са Бьорн Борг и Рафаел Надал. Федерер е един от най-великите тенисисти в историята, но не мисля, че е добър колкото тях двамата, що се отнася до качествата му като атлет", каза американецът. Според Макенроу Рафаел Надал ще премине успехите на Федерер. Федерер има 16 титли от турнирите от Големия Шлем, но статистиката между двамата по победи е 14:7 в полза на Надал, който спечели "Купа Дейвис" и олимпийската титла от Пекин'2008. Според друга тенис легенда - Бьорн Борг (Швеция) Рафаел Надал има всички шансове да продължи доминацията си и през следващите години. "Ако остане здрав и мотивиран, той може да продължи по същия начин още много дълго време", коментира Бьорн Борг.