Мечтаната седмица за големия талант Феликс Оже-Алиасим продължава и той е на финал на турнира от категория АТР 500 в Рио де Жанейро!

18-годишният канадец не бе достигал полуфинал на ниво АТР до този момент в кариерата си, но в първия си такъв победи най-високо ранкирания оцелял в турнира Пабло Куевас с 6:3, 3:6, 6:3. Така Оже-Алиасим се превърна в най-младия финалист на турнир от АТР 500 серии, откакто тази категория бе установена през 2009-а. 

"Невероятно е. Немислимо. Винаги вярвам в себе си, но честно казано, днес мислех, че шансът ми за победа е много малък, защото мисля, че Пабло е невероятен играч. Той е печелил турнира той, има много опит. Но от самото начало се чувствах добре. Много съм щастлив", сподели финалистът, който преди Рио имаше един-единствен четвъртфинал на това ниво - в Ченду през миналата година, когато игра като "щастлив губещ".

Канадецът се възползва максимално от звездопада в Рио. След първия кръг остана само един от поставените в лицето на Жоао Соуса, а дори и той отпадна във втори кръг.

Оже-Алиасим постигна три пробива в мача, включително по един в първия и третия сет, с което стигна до успеха. Така той си осигури и влизане за първи път в топ 100 на световната ранглиста.

До този момент най-младият финалист в АТР 500 бе Александър Зверев, който на 19 години и 2 месеца загуби финала в Хале през 2016-а.

Съперник на Оже-Алиасим във финала е сърбинът Ласло Джере, който мина през полуфиналите без игра заради контузия на Аляж Бедене. Двамата не са играли помежду си, а финалът е първи и за Джере.