Любен Попов записа уникално представяне в историята на Интерактив тенис, след като спечели шеста титла в лигата за една година. 

Той триумфира в Деветия вечерен турнир в MG Tennis Club, категория ИТЛ 500, като на финала победи Иван Златанов с 2:0 сета (4:1, 4:0). Така Любен дръпна в годишната ранглиста на ITL с 650 точки пред Иван Златанов и е един от най-сериозните претенденти за първото място във финалите. 

От осем участия във вечерните турнири и уикенд надпреварите ITL Challenger той касира шест титли с 28 победи и само две загуби от Цветан Иванов и Камен Маздрашки. Любен ще пропусне Десетия вечерен турнир, но ще остане лидер в класирането. Решаващ за годишната ранглиста ще се окаже последният турнир на лигата - ITL Finals 2019 през декември.

- Турнирът ми хареса много и се радвам, че се класирах за финалите, които ще се играят точно на тази настилка, - каза Любен след победата. - Обичам да играя на хард кортове, защото са по-бързи. Харесвам агресивната игра и тук настилката ми пасна отлично. Полуфиналът срещу Станислав Иванов ме затрудни най-много от всички срещи в турнира. Той ме водеше с 3:1 и играеше по-добре. За щастие успях да се съвзема, започнах да задържам топката повече в игра и го обърнах. Във финала очаквах повече от Иван. Започнах мача доста по-концентриран, а той не успя да влезе в ритъм и да се нагласи, може би защото имаше по-лесни мачове преди това. Затова го победих с този категоричен резултат. Очаквам ITL Finals 2019 с нетърпение. Там се играе 2 от 3 сета и нямам търпение да играя в този формат. Ще трябва различен подход към мачовете и специална психическа настройка.

Титлата при средно напредналите в Деветия вечерен турнир взе Павел Бешев, който се зарече, че вече ще играе за победи при напредналите. При начинаещите първото място спечели Владислав Риждов.

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете на начинаещите и средно напредналите в Десетия вечерен турнир в ТК „Раковски“. До края на седмицата е отворено записването за надпреварата при напредналите. Последният турнир на лигата за 2019 година са финалите ITL Finals 2019, които ще се проведат от 9 до 19 декември.