Осигурилият си място като номер едно в света в края на годината Новак Джокович продължава похода си на турнира от сериите Мастърс в Париж. В първата си надпревара след раждането на сина му Стефан на 21 октомври, сърбинът вече си подсигури квота за полуфиналите. 

Това стана в най-интригуващия четвъртфинал в зала "Берси". Ноле победи със 7:5, 6:2 Анди Мъри, който също беше сред претендентите за титлата, но така и не успя да намери отговор на играта на противника си. 

Първият сет беше изключително равностоен, като всичко се решаваше при подаванията на тенисистите. Британецът имаше повече проблеми, но мачът вървеше без пробиви до 12-ия гейм. В него Джокера най-после проби и го записа на своята сметка след 7:5. 

Във втората част на корта имаше само един тенисист. Джокович се развихри и след 6:2 записа победата на своето име. Така от 23 мача помежду им, сърбинът вече има 15 победи в това съперничество. 

Анди Мъри пък допусна едва втора загуба в последните си 22 мача. Той си осигури вече място за турнира в Лондон от 9 до 16 ноември, в който се изправят осемте най-добри през годината. В миналия кръг шотландецът елиминира Григор Димитров.