Легендарният бивш тенисист Иван Лендъл е отказал да бъде личен треньор на българина Григор Димитров, съобщава британският "Експрес"

След отказа на с 8-кратния шампион в турнирите от Големия шлем Димитров реши да работи временно с шведа Йохан Йортегрен от академията "Good to Great".

24-годишният хасковлия се раздели с бившия си наставник Роджър Рашийд след отпадането в третия кръг на "Уимбълдън" през юли. След колебливото начало на сезона българинът изпадна от топ 10 и вече е 16-и в света.

Димитров проведе няколко занимания с Лендъл във Флорида през миналата седмица, което породи спекулации, че чехът ще се заеме с подготовката на българина.

Лендъл обаче е информирал хасковлията, че не може да се ангажира за постоянно, тъй като няма желание отново да пътува непрекъснато по света на турнирите с него. По същите причини той е отказал да започне работа и със сънародника си Томаш Бердих.

Чехът е един от най-големите почитатели на играта на Димитров и нееднократно е заявявал, че българинът има потенциала един ден да стане номер 1 в света./БТА