Австралиецът Лейтън Хюит показа, че е готов за "Аустрелиън Оупън", след като спечели турнира "Койонг Класик" при първото си участие в надпреварата.

Двукратният победител в турнири от "Големия шлем" срази във финала контузения французин Гаел Монфис със 7-5, 6-3.

29-годишният Хюит, който стартира за 15-ти път в своята кариера на Откритото на Австралия от понеделник, никога не бе играл на кортовете на "Койонг клъб" - бивш дом на турнира от Големия шлем, който се провежда на "зеления континент".

Монфис имаше доста проблеми във втория сет, заради мускулна травма, която може да му попречи да се представи на ниво в първия турнир от голямата четворка за годината.

Той заяви: "Бих казал, че съм уморен. Изиграх два тежки мача днес. Трудно беше срещу Лейтън. Усетих проблема преди паузата, а след това ме заболя още повече. Надявам се да не е сериозно. Мога да кажа, че не играх уверено през втория сет". Монфис добави, че се надява неделния почивен ден да му помогне да се подготви за старта на Откритото на Австралия, където е 12-ти в схемата. Той започва срещу холандеца Тиемо де Бакер, а Хюит стартира срещу аржентинеца Давид Налбандян.