Александър Лазов започна с победа на тенис турнира на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара. Лазов е поставен под №3 в схемата и се наложи с 6-2 6-3 над Томас Стасбергер (Австрия) за малко повече от час игра.

Във втори кръг Александър Лазов ще играе срещу № 734 в света Вадим Алексенко (Украйна). Също в Анталия, но при жените Ани Вангелова отпадна в турнира на двойки. Българката заедно с Анастасия Детуц (Молдова) отстъпиха на германките Таня Мордергер и Талисия Мордергер с 1-6, 6-3, 8-10.

Лазов и Кузманов на 1/4-финал в Турция

В турнира на сингъл Вангелова ще играе утре в първи кръг срещу Ксения Палкина (Киргистан). Юлия Стаматова отпадна в първи кръг на тенис турнира в Акко (Израел)с награден фонд 15 хиляди долара. Българката загуби с 1-6, 4-6 от представителката на домакините Шели Кролитцки.

Елица Костова и Сесил Каратанчева ще играят срещу представителки на домакините старта на турнира на червени кортове в Чарлстън (САЩ) с награден фонд 60 хиляди долара.Поставената под № 2 Костова започва срещу участващата с "уайлд кард" Виктория Дювал. Каратанчева ще стартира срещу Даниел Роуз Колинс. /БГНЕС