Александър Лазов (ТК "НСА", София) и Александър Донски (ТК "Диана", София) ще се изправят един срещу друг в утрешния финал на Държавното първенство по тенис на закрито, като победителят ще си осигури и място в основната схема на DIEMA XTRA Sofia Open 2018.

Шампионът от миналата година в зала Александър Донски продължава защитата на титлата. В изключително драматичен мач Донски направи обрат и победи с 5-7, 6-4, 6-4 държавният шампион на открито Васил Младенов. Поставеният под №1 в схемата Александър Лазов постигна нова победа в два сета. Лазов се наложи с 6-2, 6-4 над Васил Кирков. Финалната среща ще се играе утре от 10:00 часа в зала „София“. Утре ще се играе и финалната среща в турнира по двойки. В спор за титлата ще играят Габриел Донев и Пламен Милушев срещу Александър Донски и Васил Кирков.

Държавното първенство по тенис за мъже на закрито е едно от най-интересните от години. Големият стимул тази година е, че шампионът на България ще получи „уайлд кард“ за основната схема на турнира от сериите АТП 250 DIEMA XTRA Sofia Open 2018.