Сръбският тенесист Новак Джокович бе изненадан неприятно в турнира в Маями. Миналогодишният носител на титлата отпадна от квалификанта Кевин Андерсън с 6:7, 6:3, 4:6 и така няма да може да защити трофея си от миналата година.

Джокович, който спечели първия си турнир от Големия шлем през януари в Австралия и в Индиън Уелс през миналата седмица, изглеждаше бавен срещу южноафриканския гигант.

„Опитах се да се върна в мача, но изглежда бях малко уморен от самото начало“, заяви поставеният под номер три в схемата сърбин. Той дори поведе с 2:0 в третия сет, но Андерсън направи 13 поредни точки и дори пропусна първия си мачбол. При втория обаче форхендът на Джокович срещна мрежата.

„Развълнувах се, когато разбрах, че ще играя срещу Джокович“, заяви 122-ият в световната мъжка ранглиста Андерсън, за когото това бе първа победа срещу състезател в първата десетка. „Дори само заради това, че ще играя срещу най-добрия през годината и трети в света“, добави той.

Испанецът Надал победи Бенджамин Бекер от Германия със 7:5, 6:2. Той имаше проблеми с вземането на първия сет, но във втория поведе с 4:0, което предреши изхода на мача. „Той започна толкова лудо, толкова добре в началото. Така че съм доволен от победата“, каза Надал. Поставеният под номер 7 в основната схема Давид Налбандян от Аржентина загуби в два сета от белгиеца Ксавие Малис, а осмият Ришар Гаске бе изненадан от руснака Дмитрий Торсунов.