Втората ракета на България Димитър Кузманов заяви, че Жил Мюлер ще е най-голямата конкуренция на Григор Димитров на предстоящия турнир в София.

„Изключително съм щастлив, защото с резултатите, които постигнах през последните месеци заслужих „уайлд кард“ за трета поредна година“, коментира Кузманов.

„Развълнуван съм, че ще мога да взема участие на този прекрасен турнир. Конкуренцията отново е много висока. Самият факт, че Григор Димитров ще вземе участие прави турнирът един от най-трудните от този ранкинг“, добави тенисистът.

„Въпреки че няма да участват звезди като Тийм, Гофен и Баутиста-Агут това не означава, че турнирът е по-слаб напротив.“

„Има много сериозни имена и конкуренцията не подлежи на никакво съмнение. Доста опасен на тази настилка е Жил Мюлер. Той е много неприятен съперник. Условията в България са много бързи. През миналата година Григор срещна сериозни затруднения срещу Янович. Мисля, че Мюлер ще бъде най-голямата конкуренция на Григор. Ако Григор показва тази игра от последната година, не би трябвало да има трудности и да спечели за втора поредна година“, продължи той.

„Моята амбиция през 2018 година е да намеря място сред първите 250, а това ще ми позволи участие на големите турнири, което е и моята голяма цел“, каза още Димитър Кузманов.