Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Комо (Италия) с награден фонд 73 хиляди евро. 

Националът на България за Купа "Дейвис" победи Милян Зекич от Сърбия с 6:2, 6:3 за 1:43 часа.

Кузманов поведе с 3:0 по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част той спечели три поредни гейма от 2:2 до 5:2. Българинът пропусна един мачбол при сервис на Зекич в осмия гейм, но след това затвори сета на собствен сервис в четвъртия си мачбол.

С успехa Кузманов заработи 7 точки за световната ранглиста 1165 евро, а във втория кръг ще играе срещу номер 8  в схемата Иван Гахов (Русия). Двамата не са се срещали досега.

Българинът трябваше да участва и в надпреварата на двойки в тандем с Йеле Селс от Нидерландия, но двамата се отказаха преди мача.

Междувременно, Александър Донски и Звонимир Бабич (Хърватия) се класираха за четвъртфиналите на двойки, след като победиха Константин Кузмин (Франция) и Володимир Ужиловски (Украйна) със 7:6(6), 5:7, 10-7 за 1:47 часа. Следващите им съперници ще бъдат Иван Лютаревич (Украйна) и Владислав Манафов (Украйна).