Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Цуг (Швейцария) с награден фонд 145 хиляди евро.

Поставеният под номер 8 Кузманов нямаше особени проблеми срещу преминалия през квалификациите 18-годишен представител на домакините Дилан Дитрих и спечели с 6:2, 6:1 за 87 минути.

Така 29-годишният пловдивчанин, който е полуфиналист в надпреварата през миналия сезон, заработи 2345 евро и 11 точки за световната ранглиста, в която заема 174-ото място в момента. За място на четвъртфиналите той очаква победителя от срещата между Далибор Свръчина (Чехия) и участващия с "уайлд кард" Матео Гиганте (Италия).

Друг българин - Адриан Андреев, сервира за първия сет при 5:4 във втория кръг на сингъл срещу шестия поставен Аролд Майо (Франция), но двубоят беше прекъснат заради дъжд. 22-годишният софиянец вчера стартира в основната схема с успех над бразилеца Матеуш Пусинели Де Алмейда с 6:2, 6:4.

Андреев участва и на двойки в тандем с Володимир Ужиловски (Украйна). Двамата започват по-късно днес срещу Лука Маргароли (Швейцария) и Максимилиан Нойкрист (Австрия).

Автор: Димитър Вельов/БТА