Димитър Кузманов сподели, че заедно с Васко Младенов не са успели да се сработят по време на мача си двойки срещу тандема Скот Липски и Дивиж Шаран на DIEMA XTRA Sofia Open. Българското дуо напусна надпреварата след поражение с 0:2 сета.  

„Не успяхме добре да се сработим, но бяхме близо до мача. Вървяха нещата гейм за гейм. Два пробива се оказаха решаващи. Не искам това да звучи като оправдание. Това е наше първо участие. Другите играчи са двойкови и те имат повече опит“, започна Кузманов.

„Най-добре бе, че останахме спокойни до края. Много е трудно, когато за първи път си с нов партньор и то срещу играчи като тях двамата. Те са типични двойкови играчи“.

„Аз лично съм по-концентриран в сингъла, дано се сработим и  да играем в бъдеще по-добре. Оптимист съм, че можем да покажем добра игра“, коментира още Кузманов.

Що се касае за участието на Кузманов на сингъл, той сподели: „Изключително съм доволен, че участвах на такъв турнир като DIEMA XTRA Sofia Open. Много силни състезатели. Жребият не бе много благоприятен, но показах равностойна игра. Това ми дава самочувствие и ми показва, че съм на правилния път“.