Българският тенисист Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира на твърда настилка от сериите "Чалънджър" в Тенерифе с награден фонд от 75 хиляди евро.

Кузманов, който е номер 231 в света, отстъпи с 4:6, 5:7 пред казахстанеца Михаил Кукушкин след малко повече от два часа игра.

В първия сет Кузманов на два пъти връщаше изоставане от пробив, но в края на частта беше пробит и за трети път, с което позволи на Кукушкин да поведе в резултата.

Доста по-оптимистично започна вторият сет за Кузманов. Българинът проби в началото и взе преднина от 3:3 гейма. Той обаче допусна съперникът му да върне пробива и да изравни за 4:4. 

Решителният момент в мача дойде в десетия гейм на втория сет, когато Кузманов имаше четири сетбола на сервис на съперника си. Той обаче не успя да реализира нито един от тях и бившият номер 39 в света успя да вземе последните три гейма на мача, с което стигна и до победата.

На четвъртфиналите Кукушкин, който в момента е 165-и в ранглистата на АТП, ще се изправи срещу Даниел Мерида Агилар от Испания.