Димитър Кузманов достигна до полуфиналите на сингъл и финала на двойки на турнира в Анталия, Турция (10 000$).

Българинът, който от началото на годината се намира в отлична форма и непрекъснато прогресира в ранглистата на ATP, се справи с китаеца Жижен Жан с 6:1, 6:4.

По пътя към финала пловдивчанинът ще трябва да преодолее Марк Зибер. Двамата играха само преди няколко седмици на същите кортове и то във финала на турнира, когато Кузманов спечели с два сета. Мико е само на крачка от титлата на двойки, след като днес с партньора си Рикардо Родригес (Венецуела) надиграха с 6:3, 7:6 (1) тандема от Словакия Патрик Фабиан и Доминик Спроч. Битката на финала ще бъде срещу испанците Марк Форнел-Местрес и Марко Неубау.

Друг национал на България за Купа Дейвис, Александър Лазов, също достигна до полуфиналите, но на турнира в Ел Кантауи, Тунис. Левичарят от Пазарджик показа стабилна психика и желание за победа, надделявайки в изключително оспорваната трисетова битка с водача в схемата Адам Павлашек от Чехия – 7:6 (4), 4:6, 7:5.

Следващият съперник на Лазов ще бъде Лоренцо Джустино. Двамата имат един мач помежду си, спечелен от италианеца през 2013 година./БГНЕС