Димитър Кузманов и Григор Димитров си свършиха професионално работата и с по две чисти победи дадоха солиден аванс на България в сблъсъка от втория кръг на II група зона Европа-Африка на Купа Дейвис срещу Люксембург.

Пръв на корта излезе Кузманов, който не остави никакъв шанс на най-добрия тенисист в състава на съперника Уго Настаси, надигравайки го с 6:3, 6:3, 6:1 за почти 2 часа игра. Митко реализира единствената си възможност за пробив в първия сет, за да го спечели с 6:3, във втората част Кузманов за пръв път загуби подаването си, но след три брейка на своята сметка отново взе сета с 6:3. До края на мача Настаси не показа никакви съпротивителни сили, печелейки само гейм. Кузманов впечатли с отличен втори сервис, губейки само 2 точки през целия мач. 

Във втората среща за деня Григор Димитров се наложи с 6:1, 6:2, 6:4 над 34-годишния Жил Кремер. Първата ни ракета спечели откриващия сет за 25 минути, а след час игра вече водеше с 2:0. Съперникът даде малко повече отпор в третата част, но силите му стигнаха само до по-почетно изражение на резултата. Утре от 16:00 часа българско време е мачът на двойки, в който по предварителна заявка за нашия състав трябва да играят Григор Димитров и Димитър Кутровски. Капитанът ни Тодор Енев може да направи промяна до един час преди началото на срещата./БТА