Доста тежък жребий изтегли българската звезда Григор Димитров за първия турнир от сезона на клей в Европа. Той започва със специалиста на тази настилка Фернандо Вердаско на Мастърса в Монте Карло. 

Въпреки че е поставен под номер девет в основната схема, нашето момче не може да се похвали с лек път в надпреварата. Ако се справи с испанеца, който има огромен опит на червени кортове, следващото препятствие пред него ще е победителят измежду Йежи Янович и Фабио Фонини. 

Иначе Гришо и Вердаско досега имат два мача помежду си, които бяха изключително оспорвани. Те приключиха в по три сета, а двамата си поделиха по една победа. Но определено испанецът не е сред желаните съперници в Монте Карло. 

В потока на българина има още големи имена. При достигане до третия кръг, нашето момче може да се изправи срещу миналогодишния шампион Стан Вавринка, а препятствието след това се нарича Роджър Федерер, който чака на четвъртфиналите. 

Миналата година Григор Димитров отпадна на осминафиналите в Монте Карло, като непреодолимото препятствие пред него беше Давид Ферер. Най-доброто класиране на Гришо тук е от 2013 г., когато стигна до четвъртфиналите, но отпадна от пълния властелин в тази надпревара Рафаел Надал.