Ако някой се е съмнявал в Краля на клея Рафаел Надал преди началото на този сезон, със сигурност трябва да е с променено мнение след началото на сезона за испанеца на любимата му настилка. Той продължава победната си серия и в Мадрид. 

След титлите в Монте Карло и Барселона, бившият номер едно се е устремил стремглаво и към тази в столицата на родината си. Той премина като бърз експрес през крайпътна гаричка през един от силните тенисисти този сезон Ник Кириос. 

За кеф на публиката Надал отнесе австралиеца за малко повече от час с 6:3, 6:1 и се класира без особени проблеми на четвъртфиналите в надпреварата. С изключение на равностойното начало, остатъкът от двубоя мина през тоталната диктовка на Краля на клея. 

Рафа започва уверено, като Кириос поддържаше темпото му само в първите три гейма. Испанецът обаче го проби за 3:1 и взе инициативата, но австралиецът набързо върна пробива за 2:3. 

Но бившият номер едно веднага взе и следващото подаване на съперника си, след което не допусна повече пропуски до края на сета. Така го затвори при 6:3 в своя полза и влезе повече от уверено в следващата част. 

А в нея Надал просто съсипа Кириос. Матадора направи два бързи пробива, за да поведе с 4:0 и на всички да стане ясно какво ще последва. Австралиецът записа единствения си гейм на своята сметка за 1:4, но до края допусна и още един пробив и в крайна сметка след 1:6 в тази част се прости с надпреварата. 

Така Надал е вече на четвъртфинал, като там ще се изправи срещу деветия в схемата Давид Гофен от Белгия. Ако всичко върви по план, на полуфиналите ще видим голямата битка между испанеца и Новак Джокович, но този път сърбинът далеч няма да е фаворит в подобен мач.