Себастиан Корда бе много близо да поднесе голямата изненада на Мастърса в Индиън Уелс. Младият американец изигра чудесен мач срещу Рафаел Надал, като бе близо до крайния успех.

Представителят на следващото поколение имаше преднина от 5:2 в третия сет, като водеше с два пробива. 21-годишният състезател обаче така и не успя да затвори мача, след като два пъти сервираше за победата, но в крайна сметка загуби решителната част с тайбрек.

Въпреки болезненото поражение, Корда остава позитивен и се надява, че ще извади точните поуки от двубоя срещу 21-кратния шампион от Големия шлем.

„Няма как да не съм ядосан и разочарован. Имах огромен шанс, но не успях да го използвам. Въпреки това обаче, мисля, че опитах всичко и изиграх мач на страхотно ниво. Звучи клиширано, но Рафа си е Рафа и отново се показа като истински боец. Безкрайно трудно е да го победиш и се уверихме в това за пореден път“, започна младокът.

„Със сигурност ще си спомням за тази загуба още дълго време, но ще извадя необходимите поуки. В никакъв случай няма да изпадам в крайности и да мисля нещата толкова много. Това, което се е случило, не може да се върне. Аз оставам спокоен и продължавам с развитието си. Ще мисля позитивно, защото така са ме възпитали моите родители. Безкрайно съм благодарен за всичко, което те са ми дали, защото от тях научих, че и в най-трудните моменти трябва да останеш спокоен и да мислиш положително. Смятам да сторя точно това и да се подготвям за следващите турнири“, коментира Корда.