Матео Беретини се оттегли от турнира по тенис в Монте Карло заради коремна контузия, съобщи италианецът в изявление, цитирано от агенция "Ройтерс".

Беретини, който навърши 27 години в сряда, трябваше да се изправи в третия кръг на надпреварата от сериите "Мастърс" срещу шестия в схемата Холгер Руне, но датчанинът се класира без игра за четвъртфиналите след отказването на италианеца. Сега Руне очаква победителя от мача между Даниил Медведев и Александър Зверев.

"Не знам от къде да започна... Най-накрая започнах да достигам моето ниво и да се връщам там, където искам да бъда... Ситуацията определено е трудна", заяви 22-ият в световната ранглиста Беретини.

"Много съм тъжен да обявя, че няма да мога да играя днешния ми мач в Монте Карло. Почувствах болки вчера, които станаха много сериозни през нощта. След консултация с лекарския ми екип, решихме да премина ядрено-магнитен резонанс тази сутрин и стана ясно, че имам разкъсване на коремен мускул", обясни Матео Беретини.

Италианският тенисист отпадна рано на Откритото първенство на Австралия след поражение в първия кръг от Анди Мъри, а на следващия турнир в Мексико се отказа на четвъртфиналите. Беретини бе елиминиран в първите си мачове на турнирите в Индиан Уелс и Маями.