Испанецът Рафаел Надал, поставен под номер едно в основната схема на турнира от сериите Мастърс в Париж с награден фонд 2,27 милиона евро, прекрати участието си в надпреварата заради контузия в бедрото.

На четвъртфиналите първата ракета в света Надал загуби първия сет срещу руснака Николай Давиденко с 1:6, като при 1:4 се наложи да бъде масажиран, но дори това не успя да му помогне да започне втория сет.

Няколко часа по-рано и швейцарецът Роджър Федерер също прекрати участието си на силния турнир в Париж заради травма в гърба. Мачът на Федерер срещу Джеймс Блейк не започна и американецът се класира за полуфиналите без игра.

В друг четвъртфинал миналогодишният шампион Давид Налбандян се наложи над британеца Анди Мъри със 7:6, 6:3 и прекъсна серията на съперника си от 14 поредни победи. 21-годишният Мъри, поставен под номер четири във френската столица, пропусна възможността да стане първият тенисист в историята с три поредни титли от сериите Мастърс, след като преди това последователно спечели турнирите в Синсинати и Мадрид.

Осмият в схемата Налбандян пък запази шансове да се класира за финалния Мастърс в Шанхай от 9 до 16 ноември. Това обаче може да стане, само ако той защити титлата си в Париж в неделя.

Двубоят започна с ранна размяна на пробиви, след което се стигна до тайбрек. Аржентинецът рано пое инициативата и дръпна с 4:1 точки, след което удържа аванса си, за да спечели първия сет за 62 минути след 7:3 точки. Налбандян започна уверено и втората част. Той поведе с 2:0, но позволи на Мъри да изравни при 2:2. След това аржентинецът взе три последователни гейма. При 5:2 той пропусна да затвори мача при собствен сервис, но веднага след това проби за трети пореден път, за да триумфира за 1:43 час.

На полуфиналите Налбандян ще срещне Николай Давиденко, шампион от 2006 година.