Филип Колшрайбер спечели своя домашен турнир в Кицбюел, след като победи Жоао Соуса с 6:3, 6:4 за час и 22 минути игра във финалния двубой.

Това на практика бе и последният мач на ниво АТП на клей през сезона, тъй като бе последният турнир на червено в календара, а до края на сезона следват само надпревари на твърда настилка.

Победата бе много емоционална за 33-годишния германец, тъй като дойде в града, където той живее. Тя е и негова втора в Кицбюел след 2015, както и общо осма в кариерата.

За да стигне до нея Колшрайбер трябваше да се потруди доста през седмицата, в която всеки ден отиваше до тенис комплекса със своя велосипед. На четвъртфиналите той успя да победи след сет пасив срещу Душан Лайович, а на полуфиналите бе победен шампионът от Гщаад Фабио Фонини.

Във финала Колшрайбер трябваше да обръща след пробив пасив и в двата сета, но се справи отлично и стигна комфортно до победата.

"Това бе невероятна седмица за мен. Не очаквах да спечеля титлата, когато турнирът започна. Много се наслаждавам да играя тук, турнирът е много хубав. Всеки върши прекрасна работа и публиката обича да идва на трибуните", сподели щастливият победител.

С успеха Колшрайбер ще се изкачи с около 10 места в ранглистата и се очаква да бъде под №37 през следващта седмица.