Българската звезда в тениса Григор Димитров започна успешно защитата на титлата си в Акапулко. Той се справи не без доста затруднения със сърбина Филип Крайнович и му даде сет за крайното (6:3, 5:7, 6:0). 

Мачът се игра при доста некомфортни атмосферни условия, като вятърът пречеше на българското момче, най-вече при неговия сервис във втората част, но в крайна сметка той се справи с 97-ия в света и вече е във втория кръг. 

Първият сет започна колебливо за Гришо, който допусна малко очакван пробив още в първия гейм. Но тогава нашето момче все още се аклиматизираше към ветровитите условия в Акапулко и това беше донякъде нормално. 

След това обаче направо отвя съперника си. Димитров върна веднага пробива, после взе подаването си и на свой ред проби още веднъж, за да поведе с 4:1. До края той спокойно си взе подаванията, за да вземе първия сет с 6:3. 

Всичко това се разви в рамките на по-малко от половин час и очакванията бяха Гришо да мине лесно през 97-ия в света сърбин. Но Крайнович не смяташе да се предава лесно, въпреки че играта му не беше нещо особено. 

Вторият сет започна с маратонски гейм, в който Гришо имаше невероятните 9 възможности за пробив, но не оползотвори нито една от тях. При 1:1 и отново подаване на сърбина се стигна до нови маратонски разигравания. 

Този път българинът имаше нови три брейкбола, но пропиля  тях, за да може опонентът му да поведе с 2:1. Нещата се повториха за пореден път и в петия гейм при 2:2. Тогава Гришо получи цели пет възможности за пробив и най-после реализира 17-ия си брейкбол, за да поведе с 3:2. 

Но нашето момче не се възползва по най-добрия начин от това. Той позволи на Крайнович да върне пробива още в следващия гейм, при това нямаше нужда от толкова шансове - още след втората си опция. 

Това явно ядоса Гришо, който проведе наказателна акция на съперника си в уж решителния седми гейм и още при първата открила му се възможност го проби отново, за да поведе с 4:3. Но проблемите му на собствен сервис продължиха. 

В осмия гейм той сервираше слабо и позволи на Крайнович да получи възможност за пробив. Тя изглеждаше спасена, когато неочаквано Димитров прати лесно воле в аут и позволи резултатът да стане 4:4. 

В същото време сърбинът продължи да играе отчайващо на свой сервис и отново не можа да стигне до предимство. Той даде нови де възможности за пробив на нашето момче и при втората от тях той взе отново преднина за 5:4 и сервираше за мача. 

И всичко започна обещаващо за Спортист номер едно на България, след като той получи четири мачбола, които обаче с лека ръка пропиля. След това даде две възможности за пробив на Крайнович и сърбинът взе втората, за да направи резултата 5:5 и да продължи мача. 

После обаче прошка за нашето момче нямаше и след като съперникът му поведе с 6:5 после го проби още веднъж след поредица слаби сервиси, за да изравни в сетовете след 7:5. 

Но с това беше сложен и краят на колебанията за Гришо в мача. В решителната трета част той буквално отвя съперника си и не остави съмнения кой ще е крайният победител, за да затвори сета и мача при 6:0.