Австралиецът Танаси Кокинакис се наложи драматично над хърватския ветеран Марин Чилич с 6:2, 3:6, 7:6 (10) и ще играе на финала на турнира в Аделаида 2 с награден фонд от 430 530 долара.

В мача за титлата той ще срещне французина Артюр Риндеркнеш, който се наложи над сънародника си Корентен Муте с 6:1, 6:3.

Мачът между Кокинакис и Чилич продължи 2 часа и 40 минути, като до последно и двата имаха шансове за крайната победа. В тайбрека на третия сет Кокинакис имаше 4 мачбола при 6:2, като той загуби всичките, а след това и Чилич имаше две топки за спечелване на мача, които не успя да реализира. Така едва при седмия мачбол австралиецът триумфира с 12:10 и спечели срещата.

Далеч по-лесно бе на Риндеркнеш, който спечели над Муте за час и 17 минути и съхрани сили за финала. Французинът, който е под номер 58 в световната ранглиста на АТП, направи цели 4 пробива срещу нито един на съперника му, които му осигуриха комфортния аванс. Той направи 6 аса и спечели 90 процента от разиграванията при първия си сервис.