Японецът Кей Нишикори е трети по финансови приходи сред колегите си в тениса след Роджър Федерер и Рафаел Надал. 28-годишният тенисист е заработил 34.6 млн. долара от 31 май 2017 до 31 май 2018 година. Преди него са само Федерер със 77.2 млн. долара и Надал, който е спечелил 41.4 млн. долара.

Нишикори е първият японец, който достига до финалите на турнир от Големия шлем през 2014 година, където губи от хърватина Марин Чилич в три сета. От 14-годишен той се премества от Япония в САЩ, за да тренира в ,,IMG Academy”. Някои от най-известните му спонсори са бирената компания ,,Asahi”, самолетната компания ,,Japan Air” и автомобилната марка ,,Jaguar”. Нишикори е и посланик на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Японецът споделя, че популярността му в родната страна е наистина огромна. ,,Обичам да съм в Япония, но не мога да бъда там за повече от година. Иначе ще полудея. Не мога да се разхождам свободно из улиците, заради известността си там. Трябва или да се крия, или да нося по-обикновени дрехи“. Сред 100-те най-скъпоплатени спортисти Нишикори се нарежда на 35-та позиция. За сравнение, шампионът тази година на турнирите от Големия шлем на Уимбълдън и Ю Ес Оупън Новак Джокович е едва на 86-то място със заработени 23.5 млн. долара. /БГНЕС