Ник Кириос си осигури място на четвъртфиналите на турнира на трева в "Куинс Клъб" в Лондон. Това се случи след великолепен сблъсък с Кайл Едмънд, завършил 7:6(3), 6:7(5), 6:3.

Първият сет на двубоя премина с огромно надмощие на сервиращите и закономерно, без нито един шанс за пробив, се стигна до тайбрек, в който Кириос надделя със 7:3.

Вторият сет премина по подобен начин с разликата, че тук вече Едмънд имаше известни колебания на сервис. Ракета №1 на Великобритания все пак отрази и четирите брейкбола, а този път той бе по-добрият в тайбрека.

Стигна се до решителен трети сет, а в четвъртия му гейм усилията на Кириос най-сетне бяха възнаградени и той постигна единствения пробив в мача за 3:1.

При 5:3 австралиецът сервираше за двубоя, а геймът бе един от малкото продължителни в двубоя. Именно в него дойде и единственият шанс за пробив пред Едмънд в целия двубой. Кириос обаче го отрази и при втория си мачбол вдигна победоносно ръце.

Така Кириос отстрани втори британец, след като направи това и с Анди Мъри в първия кръг. Сега за него предстои четвъртфинал с шампиона от 2017-а Фелисиано Лопес, който стигна до тази фаза без игра поради контузия на Милош  Раонич.