Австралийският тенисист Ник Кирьос заяви, че няма да участва на турнира АТП 500 в Хале, който е подготвителен за "Уимбълдън", заради контузия на коляното, съобщи АФП. Това стана само седмица след като бе елиминиран още в първия кръг на турнира в Щутгарт, където се появи в игра за първи път след октомври 2022 година.

Кирьос, който е на 31-во място в световната ранглиста, бе финалист на "Уимбълдън" през миналата година, като загуби последния мач от Новак Джокович. Той вече отказа участие на "Ролан Гарос" заради болки в коляното, след като оперира левия си менискус през януари.

"Опитах всички, за да бъда във форма в Хале последните дни, но трябва да се откажа", заяви 28-годишният австралиец.

"Когато играя, искам да е в същия ритъм, при който достигнах до полуфиналите миналата година, но това не е възможно", уточни той.

Австралиецът бе видимо извън форма и имаше проблеми с коляното при загубата си от китаеца У Ибин с 5:7  3:6 в първия кръг в Щутгарт. "Болеше ме коляното при всяка точка, не можех да вървя, без да изпитвам болка", призна той.

Ник Кирьос е заменен в основната схема на турнира в германския град от руснака Аслан Карацев, който е под номер 45 в света, като той ще се срещне в първия кръг срещу италианеца Лоренцо Сонего (39-и в света).