Удовлетворен Ник Кирьос отпразнува първата си победа на червени кортове от 1055 дни насам на турнира в Хюстън, след като преодоля Маккензи МакДоналд в мач от първия кръг на надпреварата.

Австралиецът, който говори открито на няколко пъти в предишни години за това, че изобщо не харесва клея, обърна американеца с 4-6, 6-3, 6-4. Кирьос наниза 18 аса в срещата, като зарадва и публиката с един от традиционните си удари между краката (уинър). 26-годишният тенисист заяви след края на мача с МакДоналд, че клей кортовете всъщност пасват на стила му на игра и намекна, че може да се включва по-често в турнири на червено.

„Очевидно клеят не е предпочитаната от мен настилка, но аз сервирах много добре и просто започнах да играя по-агресивно и превключих на нова предавка. Подхлъзнах се и се плъзнах на няколко пъти, но играта ми всъщност пасва много добре на клея. Атмосферата тук е страхотна и публиката е много въвлечена, така че очаквам с нетърпение да продължа да прогресирам в турнира. Ще се опитам да си почина добре, да се заредя с енергия и просто да се насладя на престоя си тук. Хюстън е страхотно място, много пазаруване, много забавни неща за правене. Но наистина се наслаждавам на завръщането си на клей“, каза той в интервюто си за ATP.

Кирьос няма да участва на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос, който по традиция се провежда на клей, за пета поредна година. Той обаче заяви пред тенис журналиста Блеър Хенли, че ще участва в надпреварата от Шлема догодина, защото „приятелката ми просто иска да види Париж“.