Словакия се класира за финала на тенис турнира за смесени отбори с награден фонд 700 хиляди долара – Купа Хопман, след като Доминика Цибулкова и Доминик Хърбати се възползваха от тежка контузия на Николас Кийфер и се наложиха над Германия с 3:0 победи.

Цибулкова победи Забине Лисицки със 7:6(3), 6:4 в сингъла при жените, но мачът при мъжете не започна добре за словаците, след като Хърбати отстъпваше на Кийфер с 1:3 в първия сет и беше на точка от загубата на четвърти гейм. Тогава обаче германецът контузи сериозно глезена си и беше изведен от корта на инвалидна количка.

С оттеглянето си 31-годишният Кийфер, който може да отпадне и от Откритото първенство на Австралия, класира Словакия на финал.

В друга среща от Група "А" отборът на САЩ победи с 2:1 Австралия и завърши на трето място с 2 успеха и 1 загуба, докато тенисистите от Зеления континент напуснаха надпреварата с 3 поредни поражения.

Кейси Делакуа даде предимство на Австралия след 6:3, 6:4 срещу Мегън Шонеси, но малко по-късно Джеймс Блейк изравни след победа с 6:2, 6:2 срещу страдащия от инфекция в ухото Лейтън Хюит.

В решаващата среща на смесени двойки Шонеси и Блейк надвиха Делакуа и Хюит с 6:3, 5:7 и 10:6 в тайбрек за мача.

Русия среща Франция, а Италия играе с Тайван в срещи от Група "Б", която ще определи втория финалист в Хопман Къп.