Защитаващият титлата си Кевин Андерсън постигна обрат срещу южнокорееца Хюн Чунг в среща от четвъртфиналите на демонстративния турнир в Абу Даби. Южноафриканецът спечели срещата след 6-7, 6-2, 6-1 за 2:24 мин. и си осигури сблъсък на полуфиналите с номер 2 в света Рафаел Надал. Двубоят ще бъде повторение на финала на Ю Ес Оупън през 2017, когато испанецът триумфира в три сета.

Иначе мачът между Андерсън и Чунг започна по-добре за южнокорееца, който имаше три възможности за пробив още в откриващия сервис гейм на съперника, но не успя да ги оползотвори. Постепенно южноафриканецът намери своя ритъм и взе комфортен аванс от 5-2. Чунг обаче показа непримирия си дух и върна пробива, а след това надигра опонента си в тайбрека, за да поведе със сет.

Във втората част обаче Андерсън бе безпощаден, пробивайки на два пъти подаването на южнокорееца, за да вземе частта с 6-2. В третия сет картината бе идентична, като финалистът на Уимбълдън поведе комфортно с 4-0 и до края на сета нямаше проблеми със затварянето на мача. Андерсън ще търси дебютен успех срещу Надал, след като загуби в предишните си пет срещи от 11-кратния шампион на Ролан Гарос.